Co to znaczy być asertywnym / Poradnik Restauratora

        

Data publikacji: 23 czerwca, 2020

Autor: Izabela Kielczyk

Asertywności nie można nauczyć się w krótkim czasie. Istnieją proste ćwiczenia, które mogą w tym pomóc, ale należy pamiętać, że asertywność jest częścią osobowości. O asertywności na rynku gastronomicznym piszę dla Poradnika Restauratora.

Nowe dyrektywy narzuciły branży gastronomicznej wdrożenie wielu reguł funkcjonowania, których restauratorzy nie mieli możliwości przedyskutować lub wypracować razem z rządzącymi. Procedury te mogą wzbudzać sprzeciw i niezrozumienie wśród pracowników, a także klientów. Niestety, decyzje te nie podlegają dyskusji, a dodatkowo za ich nieprzestrzeganie właściciel może spotkać się z przykrymi konsekwencjami. Jak sobie z tym radzić? Zapraszam do lektury.

http://poradnikrestauratora.pl/eksperci-branzy/466-porady/19657-izabela-kileczyk-co-to-znaczy-byc-asertywnym