Czym pachnie i jak smakuje sukces? / Poradnik Restauratora 10/2020

        

Data publikacji: 6 października, 2020

Autor: Izabela Kielczyk

Sukces jest pojęciem względem i wielowymiarowym. Dla każdego może znaczyć coś innego – to, co każdy z nas sobie sam wyznaczy jako cel, czy kierunek swoich działań. Istnieje jednak uniwersalne pojęcie „ludzi sukcesu” czyli osób, które zdobyły wysoką pozycję zawodową lub osiągnęły spektakularne wyniki w określonej dziedzinie, a co za tym podąża: sławę, powszechny szacunek i podziw, pieniądze. Każdy z nas, gdzieś tam głęboko, marzy o tym, żeby taką osobą być ?

Jest wiele elementów, które składają się na osiągnięcie sukcesu. Możemy wyróżnić czynniki zewnętrzne, niezależne od nas – takie jak pochodzenie lub pojawiające się okoliczności, tzw. szczęście. Są także czynniki wewnętrze, te tkwiące w nas samych, na które możemy mieć wpływ, a które kształtują naszą własną historię i ścieżkę życiową, którą podążamy.

Przeczytajcie więcej:

 

https://poradnikhandlowca.com.pl/artykuly/poradnik-restauratora-10-2020/